Гостра густа сочевично-томатна зупа

Інгредієнти:
2,5 скл. сочевиці
0,.5 л. помідорів у власному соці (без шкірки)
2 шт. цибулі
2 шт. моркви
2 шт. петрушки (корінь)
1 четвертинка невелечкої селери
0,5 кг свинних реберець
1 ч.л. кмину
3-4 зубки часнику
3-4 ст.л. оливкової олії.
1 ч.л. (опційно) порібненого сушеного перцю чілі
0,5 ч.л. паприки гострої
1 ч.л. майорану
сіль

Сочевицю промити і залити для розм'якшення холодною водою на пару годин. Я залишала на ніч.
Свинні реберця промити, порційно розрізати і зварити з них бульйон з додаванням селери, 1 цибулини, 1 морквини, петрушки і кмину. Готовий бульйон злити в окрему посуду, залишити тільки ребра з овочами.
Другу цибулину порізати чверть-кільцями, моркву потерти на терку з великими вічками, перекласти в глибоку пательню або казанок (з розрахунку, що туди ще потрібно буде додавати сочевицю) і з додаванням олії спасерувати, в кінці пасерування додати подрібнений часник.
З сочевиці зцідити зайву воду і додати її до спасерованих овочів, долити 0,5 л звареного бульйону і помішуючи довести до готовності. Оскільки моя сочевиця "мокла" цілу ніч, то була готова вже за 20 хв. Накінець додати подрібнені помідори у власному соку, сіль до смаку і паприку, перемішати.
Якщо сочевиця готувалась у казанку, то додати до неї реберця з овочами з бульйону, якщо у глибокій пательні - то навпаки - все з пательні перемістити у каструлю, в якій готувався бульйон. Довести бульйоном до бажаної густоти, а зупа має бути дуже густа, якщо потрібно, ще досолити і дати разом закипіти.
Накінець додати майоран і перець чілі, і - смачного!


 


http://dreamfood.ua/2281-gostra-gusta-sochevichno-tomatna-zupa.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий