Τι χρειαζόμαστε:
Για τα μπισκότα:
Για τη γέμιση:
Για τη σοκολάτα:
Για το σιρόπι:
Για τη γέμιση:
Για το σιρόπι:
Για τη σοκολάτα:
http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/sokolatakia-kerasmata/kok/
- 140 γρ. ζάχαρη
- 6 αβγά χωρισμένα (κρόκος - ασπράδι)
- 125 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. κορνφλάουερ
Για τη γέμιση:
- 350 γρ. φρέσκο γάλα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 αβγό
- 3 κρόκοι αβγών
- 40 γρ. κορνφλάουερ
Για τη σοκολάτα:
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. μέλι
Για το σιρόπι:
- 150 γρ. νερό
- 150γρ ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
Για τα μπισκότα:- Χτυπάμε τα 3/4 της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν.
- Χτυπάμε το υπόλοιπο της ζάχαρης με τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το κορνφλάουερ. Στο τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μικρά κοκ πάνω σε μια λαδόκολλα σε ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 12-15', έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Για τη γέμιση:
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και τα βάζουμε στη φωτιά.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουερ και τα αβγά.
- Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεβράνη.
- Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα. Τοποθετούμε λίγη από την κρέμα ανάμεσα σε κάθε δύο μπισκότα του κοκ.
Για το σιρόπι:
- Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 2'. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σε αυτό βουτάμε τη μία πλευρά των ήδη γεμισμένων κοκ.
Για τη σοκολάτα:
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει.
- Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και ρίχνουμε πάνω σε αυτή την κρέμα που έχουμε βράσει.
- Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε για 2'. Ανακατεύουμε.
- Σε αυτή τη σοκολατένια κρέμα βουτάμε τα κοκ από την πλευρά που πριν τα βουτήξαμε στο σιρόπι.
Комментариев нет:
Отправить комментарий