Μπισκότα με τζίντζερ
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γ. σόδα
- λίγο αλάτι
- 170 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. τζίντζερ ξερό
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 καλή πρέζα γαρύφαλλο
- 1 καλή πρέζα πιπέρι
- ελάχιστο πιπέρι καγιέν αν τα θέλετε πιο καυτερά
- 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 80 γρ. μέλι
- 2 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
- 1 αυγό και ένα κρόκο
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το ζεσταίνουμε καλά.
Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το περιμένουμε να λιώσει. Χαμηλώνουμε λίγο
τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να αρχίζει να παίρνει ένα καστανό χρώμα.
Μπορεί να πάρει 2-3 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ.
- Σε ένα μικρό μπολάκι μετράμε και βάζουμε όλα τα ξερά μπαχαρικά μας.
Αδειάζουμε τα μπαχαρικά στο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά με ένα
κουτάλι.
- Προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά με ένα
σύρμα. Ρίχνουμε το φρέσκο τζίντζερ, το αυγό και τον κρόκο και χτυπάμε
λίγο ακόμα για να γίνουν ένα ωραίο μείγμα.
- Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο στο μπολ με το αλεύρι και
ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσοχή όμως, ανακατεύουμε λίγο για να
μην σφίξει το μείγμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει το μείγμα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά. Ανάβουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς
- Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε ζύμη και την πλάθουμε σε
μικρά μπαλάκια. Έχουμε βάλει την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα βαθύ πιάτο.
Ανά 5 ή ανά δέκα βάζουμε τα μπαλάκια στο πιάτο και τα ζαχαρώνουμε
παντού. Βάζουμε τα μπαλάκια πάνω στο ταψί με λαδόκολλα σε αρκετή
απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν με το ψήσιμο. Μην βάλετε πάνω από 20
μπαλάκια σε κάθε ταψί.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά. Καλό είναι στη μέση του ψησίματος να γυρίσουμε τα ταψιά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα τα κουλουράκια.
- Αφαιρούμε τα μπισκότα και τα κρυώνουμε πάνω σε σχάρα.
Комментариев нет:
Отправить комментарий