Інгредієнти
Приготування:Для початку скажу, що мала готового. Коли варила бульйон у мене
залишилась куряча лапка і кавалок білого м'яса, а ще — морквина і
цибулина з якими варився бульйон. Я то все дістала, м'ясо обібрала від
кісток (разом зі шкірками). Кілька днів тому пекла свинину з чорносливом
та морквою. М'ясо пеклось на моркві, аби не прилипнуло. Поміж морквою
був чорнослив. Словом, під час готування то все гарно протушкувалось в
жиру і мені нічого не лишалось, як збити то блендером в однорідний
ароматний соус. Вийшло десь 5 столових ложок. В цьому соусі я пекла
печінку. Ще була суха булка, яку я розмочила в молоці. Ну ніби з цим
все.
Спочатку готуємо печінку (брала свинячу). В ємність покласти печінку,
залити водою і поставити в духовку розігріту до 150 градусів на 25
хвилин. До печінки покласти кілька горошин духмяного перцю і корінець
петрушки. Потім печінку дістати, змазати соусом з моркви та чорносливу,
покласти в ємність для запікання з кришкою, попередньо вливши туди 2
столові ложки олії і 100 мл води, закрити і ще тримати в духовці 15-29
хвилин.
Молоко підігріти і залити ним сухарі. М'ясо, моркву, цибулю і печінку перемолоти на м'ясорубці. Печінку мелемо з залишками соусу. Додаємо булку з молоком, яйця, солимо, перчимо та добре вимішуємо. Можна додати трохи вареного сала чи бочка ( не мала ні одного, ні другого).
Форму змазати маслом і посипати сухарями. Можна додати кунжуту. Половину паштету викласти у форму, поверх — порізаний чорнослив. За допомогою виделки чи ножа «втопити» кожен шматочок в паштеті.
Зверху викласти решту паштету і поставити в розігріту до 180-190 градусів духовку на 35-40 хв. (залежно від висоти паштету). Готовий паштет «викинути» з форми догори дном на тарілку і дати постояти хоча б 2-3 години.
А тоді — декоруйте та насолоджуйтесь смаком. Смачно в поєднанні з солодкавим журавлиновим (клюквенним) соусом. Виразний аромат чорносливу добре пасує до печінки.
Link
м'ясо куряче (варене)
|
200 г |
морква (варена)
|
1 шт. |
цибуля ріпчаста (варена)
|
1 шт. |
печінка
|
300 г |
яйця курячі
|
2 шт. |
молоко
|
100 г |
булочки (сухі)
|
1 шт. |
чорнослив
|
50 г |
сухарі мелені
|
|
масло вершкове
|
|
сіль
|
|
перець чорний мелений
|
|
Розраховано на 8 порцій |
Молоко підігріти і залити ним сухарі. М'ясо, моркву, цибулю і печінку перемолоти на м'ясорубці. Печінку мелемо з залишками соусу. Додаємо булку з молоком, яйця, солимо, перчимо та добре вимішуємо. Можна додати трохи вареного сала чи бочка ( не мала ні одного, ні другого).
Форму змазати маслом і посипати сухарями. Можна додати кунжуту. Половину паштету викласти у форму, поверх — порізаний чорнослив. За допомогою виделки чи ножа «втопити» кожен шматочок в паштеті.
Зверху викласти решту паштету і поставити в розігріту до 180-190 градусів духовку на 35-40 хв. (залежно від висоти паштету). Готовий паштет «викинути» з форми догори дном на тарілку і дати постояти хоча б 2-3 години.
А тоді — декоруйте та насолоджуйтесь смаком. Смачно в поєднанні з солодкавим журавлиновим (клюквенним) соусом. Виразний аромат чорносливу добре пасує до печінки.
Link
Комментариев нет:
Отправить комментарий